Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα η επίσκεψη της ομάδας νέων των ενοριών Ilomantsi και Taipale από τη μακρινή Φιλανδία.

Η αποστολή, που αποτελούνταν από 30 περίπου νέους φιλανδικής καταγωγής, διέμεινε στους ξενώνες της Μονής στο Ροδοχώρι της Νάουσας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου.


Στη σύντομη αυτή επίσκεψη τους, που αποτελούσε σταθμό μιας ευρύτερης επίσκεψης σε μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, οι Φιλανδοί νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, καθώς και άλλων πτυχών της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Φιλανδοί επισκέπτες έχουν στενούς δεσμούς με τη Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, την οποία επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το 2008 με τη συνοδεία του επισκόπου Joensu Αρσένιου και του ηγούμενου της ιστορικής μονής του Βάλαμο Σέργιου, η ιστορία της οποία ταιριάζει πολύ με αυτήν των μοναστηριών του Πόντου, καθώς υπήρξε και αυτή έρμαιο της επιθετικής μανίας αλλοεθνών με συνέπεια να ερημωθεί η παλιά ιστορική μονή και να ξαναχτιστεί σε νέα τοποθεσία στη Φιλανδία.

Οι πολιτισμικές αυτές ανταλλαγές θα έχουν συνέχεια, αφού προγραμματίζεται μια εκδρομή από το Δ.Σ. του Σωματείου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Νεολαίας Θεσσαλονίκης της Π.Ο.Ε. στη Φιλανδία. Διοργανωτής και υπεύθυνος της αποστολής ήταν ο έλληνας ιερέας π. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, εφημέριος της ενορίας του Ilomantsi.
peristereota.com

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

1 Σχόλια για το: "Επίσκεψη στον Περιστερεώτα της ομάδας νέων των ενοριών Ilomantsi και Taipale από τη μακρινή Φιλανδία"

 1. Ανώνυμος σχολίασε,

  ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

   

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης