Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αύριο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 πμ θα ξεκινήσει η πορεία των αγροτών Ροδοχωρίου στη Βέροια, η πορεία θα ξεκινήσει από την Ελιά με στόχο την Νομαρχία, εκεί αντιπροσωπεία αγροτών θα πάνε στο γραφείο του Νομάρχη να του συζητήσουν τα αιτήματα τους, ενώ θα γίνει συμβολική κατάληψη για λίγα λεπτά το κτήριο της Νομαρχίας, παρόν αναμένεται να είναι και ο Δήμαρχος Νάουσας κύριος Αναστάσιος Καραμπατζός

Στον προαύλιο χώρο του Δήμου Βέροιας  θα μοιραστούν μήλα στους περαστικούς, ενώ μήλα θα σταλθούν σε όλα τα γραφεία βουλευτών της Βέροιας μαζί με μια ενημερωτική επιστολή που θα αναφέρει τα παρακάτω:


Αγροτικός Σύλλογος Ροδοχωρίου "Ελπίδα"

Η ανεμοθύελλα και η χαλαζόπτωση που έπληξε το Σαββάτο 24 Ιούλη το αγρόκτημα Ροδοχωρίου, κατέστρεψε ολοκληρωτικά την παραγωγή των μήλων του Δημοτικού Διαμερίσματος.

Η καταστροφή ξεπερνάει το 90%, όπως προεκτίμησαν ο προϊστάμενος και τα στελέχη του ΕΛΓΑ στην πρώτη επίσκεψη στο Ροδοχώρι μετά τη χαλαζόπτωση. Κοντά στους κατοίκους του χωριού βρέθηκαν ο Νομάρχης Ημαθίας κύριος Κων/νος Καραπαναγιωτίδης και ο Δήμαρχος Νάουσας κύριος Αναστάσιος Καραμπατζός.

Η καταστροφή αυτή έρχεται σε συνέχεια της κακής χρονιάς του 2009 για την παραγωγή των μήλων και κερασιών, καθώς και της εξαιρετικά μειωμένης παραγωγής κερασιών της φετινής χρονιάς, λόγω ακαρπίας.

Με τα έξοδα της καλλιέργειας να έχουν ήδη γίνει (και όπως είναι γνωστό είναι μεγάλα στην περίπτωση των μήλων) και το πολύ υψηλό ποσοστό ζημιάς, φαίνεται ότι οι κάτοικοι του Ροδοχωρίου θα αντιμετωπίσουν πλέον μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Για το λόγο αυτό καλούν την πολιτεία να σταθεί δίπλα τους.

Συγκεκριμένα απαιτούν:
   1. Ουσιαστική και άμεση στήριξη από την Πολιτεία.
   2. Πάγωμα για 3 χρόνια των δανείων προς τις Τράπεζες, των κατοίκων του Ροδοχωρίου
   3. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι τον Δεκέμβρη.


Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η απαίτηση μας για τα παραπάνω, δεν αποτελεί χάρισμα ή ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά δίκαια αιτήματα που δημιουργήθηκαν από την καταστροφική θεομηνία της 24ης Ιούλη.

Θα θέλαμε σ’ αυτόν τον αγώνα να είστε μαζί μας.

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Αύριο 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πορεία των αγροτών Ροδοχωρίου στη Βέροια"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης