Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποια δωρεάν παιδεία;

Αναρτήθηκε από Giotis Kekisidis On 3:29 μ.μ.
Κυριολεκτικά μείναμε άφωνοι οι γονείς- κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου, όταν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μας ανακοινώθηκε η απόφαση του διευθυντή του σχολείου κ. Αργυρίου Χρήστου και του προέδρου του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων και νυν τοπικού συμβούλου κ. Γεωργιάδη Παναγιώτη, για την άμεση καταβολή του...


ποσού των 30 € έκαστος προκειμένου να αποπληρωθεί το υπόλοιπο ωφειλόμενο ποσό της δαπάνης θέρμανσης περιόδου 2010-2011.

Δικαιολογημένα εμείς οι γονείς αναρωτιόμαστε:
 1. Γνωρίζουν το οικονομικό πρόβλημα που ανέκυψε οι εμπλεκόμενοι φορείς; (Ο κ. Δήμαρχος, ο αρμόδιος κ. Αντιδήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο κ. Προϊστάμενος του 1ου γραφείου Π.Ε. ή όχι;)
 2. Ο κ. Διευθυντής του Δ. Σχολείου και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων προέβησαν, κι αν ναι σε ποιες ενέργειες προκειμένου να επιλύσουν το συγκεκριμένο οικονομικό πρόβλημα που ανέκυψε;
 3. Σε ποιους φορείς απευθυνθήκαν και τι απάντηση πήραν;
 4. Νομιμοποιούνται, κι αν ναι, βάση ποιας κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας να λάβουν μια τέτοια απόφαση;
 5. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής είναι η μόνη, αποκλειστική ενδεδειγμένη-πρόσφορη προσέγγιση επίλυσης του προβλήματος;

Με αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας σαν γονέας μαθητή του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου, εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια για την άδικη, αυθαίρετη και αναιτιολόγητη (προφορική) απόφαση του κ. Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου και του κ. προέδρου του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων.

Απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της πολιτείας να προστατεύσει και να περιφρουρήσει το δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απόφαση που στρέφεται εναντίων των παιδιών μας, αφού καταργεί και ακυρώνει στην πράξει το δικαίωμα τους να απολαμβάνουν δωρεάν παιδεία αλλά και ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και μόρφωσης.

Απόφαση που προσθέτει ένα ακόμη «βάρος» στα ήδη υπάρχοντα που ταλανίζουν την τοπική οικονομία και κοινωνία του Ροδοχωρίου, και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Απόφαση που προσβάλει πρώτα του ίδιους τους εμπνευστές της και φυσικά όλους εμάς του εργαζόμενους γονείς, που με συνέπεια ανταποκρινόμαστε στις φορολογικές υποχρεώσεις μας στην Πολιτεία και στον Δήμο Νάουσας.

Απόφαση αυθαίρετη, άδικη, προκλητική, ηθικά - λογικά αβάσιμη και νομικά αίολη, για την οποία διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας (όπως διατύπωσε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μωυσίδης Αναστάσιος).

Τέλος με την επιστολή αυτή προσβλέπω στην ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, την οριστική διευθέτηση του προβλήματος και την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παιδιών μας.

Μέλος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Ροδοχωρίου
και πρώην πρόεδρος:
Παναγιώτης Κεκισίδης

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

2 Σχόλια για το: "Ποια δωρεάν παιδεία;"

 1. Ανώνυμος σχολίασε,

  Με έκπληξη διάβασα το άρθρο του κυρίου Κεκισίδη. Πραγματικά τέτοια μικροψυχία (όπως εκφράζεται περίτρανα από την προσωπική επίθεση στον διευθυντή του σχολείου μας και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) δεν την περίμενα από έναν νέο άνθρωπο που ηγείται και του δασικού μας συνεταιρισμού.
  Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Ο σύλλογος γονέων στη συγκέντρωση της 25ης Μάρτη αποφάσισε λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης του σχολείου να βοηθήσει, καταβάλλοντας την οφειλή των 800 ευρώ στο συγχωριανό μας κύριο Σιαμίδη, για το πετρέλαιο που προμήθευσε στο σχολείο. Αφού λοιπόν η σχολική επιτροπή δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα, οι γονείς αποφάσισαν στη συνάντησή τους αυτή, παρόλη την αντίδραση του κυρίου Κεκισίδη και του προέδρου της Τοπικής κοινότητας κυρίου Μωισίδη να καταβάλουν τα 30 ευρώ (η κάθε οικογένεια), για να λυθεί το πρόβλημα και εάν τα χρήματα έρθουν στο σχολικό ταμείο να επιστραφούν στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
  Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος χρηματοδοτεί το σχολείο. Με τη συνδρομή του συλλόγου αγοράστηκαν οι υπολογιστές και κάποιος άλλος εξοπλισμός στο σχολείο που στάθηκαν πολλές φορές αιτία να μιλούν για το πλήρως εξοπλισμένο σχολείο του Ροδοχωρίου.
  Καταλαβαίνω πολύ καλά την προσπάθεια "εκμετάλλευσης" της οικονομικά δύσκολης περιόδου την οποία περνάμε από τον κύριο Κεκισίδη, αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να σεβαστεί την απόφαση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και αν πραγματικά ήθελε να βοηθήσει τους γονείς, ας εισηγούνταν στο Δασικό να δοθούν 800 ευρώ στο σχολείο από τα χρήματα που θα δώσει ο Δασικός στο μέλλον για την πραγματοποίηση έργων στο χωριό. Και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας που θεωρεί ότι αυτός δεν είναι τρόπος επίλυσης των προβλημάτων του σχολείου, ας κοιτάξει να βρει αυτός τρόπους χρηματοδότησης.
  Επιτέλους ας αντιδράσουν και οι γονείς στην επίθεση αυτή, αφού συμφώνησαν να δοθούν τα χρήματα. Σίγουρα σε κανέναν δεν περισσεύουν, αλλά από την άλλη σε μια δεδομένη κατάσταση γιατί θα πρέπει ένας συγχωριανός μας να επωμιστεί το βάρος των 800 ευρώ και όχι οι γονείς και αν έρθουν τα χρήματα να τους επιστραφούν και αν όχι να κοιτάξουν τι μπορεί να γίνει;
  Γλυτώσαμε την ενοποίηση ως ορεινό χωριό με σχολείο πλήρως εξοπλισμένο, τώρα τους λέμε ότι εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το σχολείο μας.
  Προσωπικά πάντα πίστευα στη δική μου δουλειά και όχι στους άλλους και στις «επιδοτικές» πολιτικές. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης στη μιζέρια του σήμερα είναι η προσωπική δουλειά, η συμμετοχή και γιατί όχι και οικονομική συμμετοχή σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως η παιδεία. Ας αφήσουμε τις αίολες κουβέντες, δεν βγάζουν πουθενά
  Με εκτίμηση
  Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου
  πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων

   

 2. Τι λέει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, θα πρέπει να τοποθετηθεί, αφού όπως αναφέρει ο υπογράφων την επιστολή "Απόφαση αυθαίρετη, άδικη, προκλητική, ηθικά - λογικά αβάσιμη και νομικά αίολη, για την οποία διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας (όπως διατύπωσε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μωυσίδης Αναστάσιος).

   

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης