Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011
Προς: Μέλη του Συλλόγου

Κυρίες και Κύριοι,
Με έκπληξη αλλά κυρίως λύπη, διάβασα σε blogs την επιστολή του Κεκισίδη, σχετικά με τα 30 € που αποφασίσαμε να δώσουμε για το σχολείο του χωριού μας...Παρόλο που ήμασταν σχεδόν όλοι στην συνάντηση και γνωρίζουμε τι έγινε, θα αναφέρω τα γεγονότα γιατί το ψέμα έχει κοντά πόδια.
1ο Ενημερώθηκα από τον Διευθυντή του Σχολείου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο σχολείο από την μείωση του ποσού της επιχορήγησης με αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του προς τους προμηθευτές και κύρια για το πετρέλαιο θέρμανσης.

2ο Αποφασίσαμε να καλέσουμε τους γονείς στις 25 Μαρτίου που θα ήτανε όλοι για να συζητήσουμε με ποιο τρόπο θα λύσουμε το πρόβλημα.

3ο Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των γονέων στο Δημοτικό σχολείο και ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή του Σχολείου για το πρόβλημα και τις αιτίες που το δημιούργησαν.

4ο Όλοι οι γονείς (εκτός από τον Κεκισίδη) συμφωνήσαμε να πληρώσουμε από 30€ για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις του σχολείου και να τα διεκδικήσουμε από τους αρμόδιους φορείς.

Αυτά είναι τα γεγονότα, οτιδήποτε άλλο γράφεται είναι αρρωστημένη φαντασίωση.
Τώρα για πιο λόγο ο υπογράφων την επιστολή το ανήγαγε σε ανατολικό ζήτημα, δεν γνωρίζω.

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.
Ο λόγος ίδρυσης και λειτουργίας του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων είναι να υποστηρίζει την λειτουργία του Σχολείου μας με κάθε τρόπο και το κάνει όλα τα χρόνια που λειτουργεί και αυτό μας κάνει περήφανους.

Ο σύλλογος δεν είναι ούτε εφορεία ούτε δικαστής για να επιβάλλει αποφάσεις. Στηρίζεται στην ελεύθερη και εθελοντική συμμετοχή των γονέων. Άλλοι χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα.

Η Υποχρέωση του καθένα μας είναι να σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, έστω και αν διαφωνεί.

Ο Διευθυντής του Σχολείου δεν πήρε καμία απόφαση, ούτε έχει αυτήν την δυνατότητα, η απόφαση πάρθηκε από τους γονείς και υλοποιείται από αυτούς.


Κλείνοντας
Τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό, πρέπει να τα λύνουμε όταν μπορούμε και να μην δημιουργούμε αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις που τα πληρώνει στο τέλος όλο το χωριό.

Εάν δεν μπορούμε να λύσουμε τα μικρά προβλήματα, τι θα κάνουμε με τα πολύ μεγαλύτερα που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια; Φθηνές και ανεύθυνες πολιτικές μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση.

Προσπαθούμε και λειτουργούμε στον σύλλογο συλλογικά και υπεύθυνα, απέναντι στο σχολείο και το χωριό μας και όποιος δεν το καταλαβαίνει, είναι δικό του πρόβλημα.


Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Γεωργιάδης

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Το σχολείο ανήκει στο χωριό μας-απάντηση στην Επιστολή Ποιά δωρεάν παιδεία"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης