Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18 Μαΐου στην πλατεία Καρατάσου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του δήμου Νάουσας, για το θέμα του ΕΛΓΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν:«Ο αγώνας μας ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πολύ μικρή συμμετοχή αγροτών στην αρχή (ειδικά από την πόλη μας που πρωτοστατούσε πριν από λίγα χρόνια) ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα του ΕΛΓΑ. Άρχισε να γιγαντώνεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους της Πέλλας, της Λάρισας κ.α. γιατί ο «Νόμος-χαράτσι» έρχεται να μας ληστέψει αντί να μας ασφαλίσει και άρχισε να φέρνει αποτελέσματα .

Ανάγκασε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την διοίκηση του ΕΛΓΑ να ανασκευάσουν και να μειώσουν τα αρχικά προτεινόμενα ασφάλιστρα για τη φρουτοπαραγωγή ( Ροδάκινα , Μήλα , Κεράσια … ) στα σημερινά 50 - 60 ευρώ/στρέμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε να τα πληρώσουμε.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι όλη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τη λογική στρεμματικής επιβολής ασφαλίστρων για παραγωγή που δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα συγκομίσουμε & θα πουλήσουμε Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ καθώς και την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Δεν πρέπει να πληρώσει κανένας ούτε ένα ευρώ.

Δεν πρέπει να δεσμευτεί με υπογραφή επιτρέποντας στον ΕΛΓΑ να σηκώνει χρήματα από τα τραπεζικά μας βιβλιάρια που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να το κάνει χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές με τη δήλωση του ΟΣΔΕ που δεν έχει καμία σχέση το ένα ζήτημα με το άλλο.

Την πολιτική αυτή Πανελλαδικά με τους αγώνες μας θα την ανατρέψουμε, γιατί θέλει να μας ξεπατώσει από τα χωριά και τα χωράφια μας, θέλει να μας αναγκάσει να πουλήσουμε τη γη μας σε εξευτελιστικές τιμές σε μεγαλοεπιχειρηματίες νεοτσιφλικάδες, για να γίνουμε δούλοι στις περιουσίες μας, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κλείνουν σχολειά, νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Στο προχθεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που κάναμε τη Δευτέρα 9-5-2011 στη Βέροια, καταθέσαμε στη διοίκηση του ΕΛΓΑ της περιοχής μας στη Βέροια πάνω από 2.000 υπογραφές και άλλες τόσες και περισσότερες βρίσκονται στα χέρια μας , που εκφράζουν την αντίθεσή μας στο νόμο και στο χαράτσι που προσπαθεί να μας επιβάλει η κυβέρνηση.

Θέλουμε ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που να μας εγγυάται και να μας καλύπτει από όλες τις ζημίες 100% σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων μας, για να μείνουμε στα χωράφια και όχι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες σαν κι αυτές που βαρούν κανόνια καθημερινά στην αγορά και αφήνουν στα κρύα του λουτρού τους ασφαλισμένους τους.

Ζητάμε να πληρώνουμε τα ασφάλιστρα όπως πληρώναμε μέχρι τώρα δηλαδή το 3% επί των τιμολογίων και όχι κατά στρέμμα που δεν έχει καμία βάση λογικής. Θέλουμε μια πολιτική που να αμείβει τις δυνάμεις της εργασίας και όχι τους αεριτζήδες τοκογλύφους του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν σκέφτονται τίποτε άλλο από το πώς θα ληστέψουν την κοινωνία μας.

Αν από τη κυβέρνηση λείπουν χρήματα, να πάει να τα πάρει από αυτούς που τα φυγάδευσαν με τριαξονικά στο εξωτερικό, σε of shore εταιρείες και στα χρηματιστήρια με την άδειά της και όχι από τα βιβλιάρια των αγροτών , που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε αδράνεια στην περιοχή μας, έχουν υποχρέωση μαζί με τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις μας, να ενημερώσουν τα μέλη τους για τον πόλεμο που μας κήρυξε η κυβέρνηση. Αν κάποιοι συνάδελφοί μας, συμφωνούν με αυτό το νόμο ληστείας της κυβέρνησης να βγουν να το πουν δημόσια με επιχειρήματα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι αγρότες, ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα δικαιωθεί.

Σας καλούμε όλους στις 18 του Μάη ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρατάσου.
Δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Γιώγας μέλος της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτικών συλλόγου νομού Πέλλας».

Πηγή

Σχόλιο Savsidir:
Ο Αγροτικός σύλλογος Ροδοχωρίου δε έχει πάρει καμιά θέση, για το σοβαρό θέμα που απασχολεί όλους τους αγρότες και κατ' επέκταση και τους αγρότες του χωριού, δεν έχει ενημερώσει αν συμφωνεί με τις κοινοποιήσεις ή δέχεται ως δίκαιο να προκαταβάλουμε με τη λογική στρεμματικής επιβολής ασφαλίστρων για την παραγωγή που δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα συγκομίσουμε και θα πουλήσουμε.
Αν συμφωνεί με την συντονιστική επιτροπή των αγροτών, γιατί δεν καλεί μια γενική συνέλευση και να ενημερώσει τον κόσμο για τις θέσεις του συλλόγου και αν πρόκειται να συμμετέχει σε τυχόν κινητοποιήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Ανακοίνωση των αγροτών του δήμου Νάουσας για τη στρεμματική επιβολή ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης