Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η "Μέριμνα Θράκης" διένειμε μήλα στους κατοίκους του Δροσερού Συγκινητική η προσφορά των παραγωγών από το Ροδοχώρι Νάουσας
“Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι...

Με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής οργάνωσης “Μέριμνα της Θράκης”, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης, διανεμήθηκαν μήλα (1,5 τόνου α’ διαλογής) στους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής που πρόσφεραν παραγωγοί από το Ροδοχώρι Νάουσας, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για συνδρομή που τους απηύθυνε ο επικεφαλής της οργάνωσης, ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Η “Μέριμνα” λειτουργεί συμπληρωματικά με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο στο Δροσερό, λόγω της ανάγκης για ουσιαστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μέσω εμβολιασμών ολόκληρου του πληθυσμού του οικισμού

Ι. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ:

"ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ"

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή αλλά και γενικότερα στη δράση της "Μέριμνας", ο κ. Καμαρίδης εξήγησε ότι:

"Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε από την ανάγκη που προέκυψε κατά τη λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου στο Δροσερό. Πιο συγκεκριμένα, στην αποστολή του Κέντρου είναι ο εμβολιασμός των κατοίκων που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας. Όμως αυτός ο περιορισμός άφηνε ακάλυπτο περίπου τον μισό πληθυσμό του οικισμού αφού πολλοί σε αυτόν είναι εντελώς ανασφάλιστοι ή ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία.

Σε συνεργασία λοιπόν γιατροί, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί προχωρήσαμε στην ίδρυση της "Μέριμνας" ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του δήμου. Έτσι αντί να εμβολιάζουμε για παράδειγμα 900 ή 1.000 άτομα, μπορούσαμε πλέον να εμβολιάζουμε 2.000, έχοντας ακόμη ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

Έχοντας λοιπόν κανείς εμπλακεί σε τέτοιο βαθμό με τον συγκεκριμένο οικισμό δεν μπορούσε να μην παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που δημιουργεί, είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται στον οικισμό ακόμη και ελλείψεις σε τρόφιμα…

Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα ανάγκη που προέκυψε, η "Μέριμνα" αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση της και προς το κοινωνικό πεδίο. Ζητήσαμε λοιπόν τη συνδρομή φίλων της οργάνωσης, από το Ροδοχώρι Νάουσας, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνδρομή τους. Οι συγκεκριμένοι ιδιώτες παραγωγοί, σε μία απίστευτη επίδειξη αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκαν άμεσα αποστέλλοντας ενάμιση τόνο μήλων εξαιρετικής ποιότητας για να διανεμηθούν στους κατοίκους.

Η συγκινητική αυτή κίνησή τους μας δίνει τη δύναμη να "ανοίξουμε" ακόμη περισσότερο την πρωτοβουλία μας αυτή, απευθυνόμενοι σε ελληνικές επιχειρήσεις, αρχικά της περιοχής μας, για να τους παρακαλέσουμε να συνδράμουν με τρόφιμα, όχι μόνο για τους κατοίκους του Δροσερού αλλά και για όποιον άλλο συμπολίτη μας έχει ανάγκη. Είναι προφανές άλλωστε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι…"

Αναδημοσίευση από το agonas.gr

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Συγκινητική η προσφορά παραγωγών από το Ροδοχώρι"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης