Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγαπητέ Χρήστο…..
Με έκπληξη με ενημέρωσαν ότι κάποιος Βουδούρης καταφέρεται προσωπικά εναντίον μου σε μια ιστοσελίδα. Διάβασα τα «ενδιαφέροντα» σχόλια σου και όχι μόνο που αποπνέουν «πολιτισμό»...

Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και εσύ ξαφνικά σαν όψιμος αθλητικογράφος και ποδοσφαιρικός παράγοντας "δίκη" δικαστή μας καταδίκασες εμάς και τους προγόνους μας.

Αν και δεν συνηθίζω να επικοινωνώ  μέσα από το διαδίκτυο, αναγκάζομαι να το κάνω για να φωτίσω τα γεγονότα και να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Σημεία των καιρών, φαίνεται, καθένας μέσα από τα διάφορα sites να λέει και να γράφει ότι θέλει, χωρίς να νοιάζεται αν σπιλώνει  ονόματα και ιστορία.

Μιλάτε λοιπόν για φιλοξενία στο χωριό μας. Δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί όλο το δεύτερο ημίχρονο το πέρασα στο νοσοκομείο (εύχομαι ούτε στο χειρότερο εχθρό μου να περάσει τα ίδια), αφού σε μια άτυχη στιγμή, όπως ξέρεις ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μωυσίδης Παναγιώτης έσπασε το πόδι του (κνήμη –και περόνη «έφαγε» ένα χειρουργείο και θα «φάει» αλλά δύο. Θα μπορούσα να το "τραβήξω" τόσο όσο δεν φαντάζεσαι, γιατί και εκείνο ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Δεν ξέρω πόσοι γονείς που θα έβλεπαν το παιδί τους να σφαδάζει  με το πόδι σπασμένο σε γωνία 30 μοιρών πάνω στο χόρτο, θα είχαν την δίκη μου αντίδραση.

Παρόλη τη φόρτιση λοιπόν της στιγμής, προσπάθησα να δείξω ψυχραιμία και ανωτερότητα. Επικεντρώθηκα μόνο στο παιδί. Από την αρχή όμως του παιχνιδιού φάνηκε ότι δόθηκε η εντολή να παίξουν δυνατά τον συγκεκριμένο παίχτη (να μη παρεξηγηθώ αυτό είναι θεμιτό στο ποδόσφαιρο). Αργότερα  στο νοσοκομείο παράγοντες, προπονητής και ποδοσφαιριστές της ομάδος σας, που μας επισκέφτηκαν προς τιμή τους  έριχναν όλο το φταίξιμο στο διαιτητή που επέτρεψε το δυνατό παιχνίδι.

Για το παιχνίδι της Κυριακής, θα σου αναφέρω μερικά γεγονότα που είτε αγνοείς  είτε κάνεις ότι δεν ξέρεις.

Εδώ και 2 εβδομάδες, μαθαίνω ότι το μόνο που σας απασχολούσε ήταν το δικό μας παιχνίδι. Μάλλον ήταν ο τελικός του champions league. Και στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι το  μόνο που απασχολούσε τον πάγκο σας ήταν ο προπονητής της ομάδας μας  Χρήστος Μποζίνης, τι θα πει, αν θα διαμαρτυρηθεί και πως, πως πρέπει να συμπεριφέρεται.

Στο 20΄του πρώτου ημιχρόνου, μέλος της διοίκησης σας (που δεν ήξερα) που καθόταν σε ένα παγκάκι ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων μαζί με τον πρόεδρο σας (αλήθεια γιατί ήταν εκεί) απευθυνόμενος προς τον προπονητή μας, του λέει: «κάτσε κάτω ρε……. και μη μιλάς……. Τα ίδια έκανες και πάνω» (ο πολιτισμός στο μεγαλείο του). και όλα αυτά γιατί ο προπονητής μας απευθύνθηκε  στο διαιτητή του αγώνα. Εάν εμείς διαμαρτυρόμαστε στο διαιτητή, από πού προβλέπεται ότι εσείς, ο πάγκος σας έχει το δικαίωμα να μας «νουθετεί». O μόνος αρμόδιος «φίλε» Χρήστο είναι ο διαιτητής και μόνο αυτός. Εάν εμείς ξεφεύγουμε από τα όρια, ο κανονισμός των αγώνων του δίνει το δικαίωμα να προβεί στην εφαρμογή του.

Ακριβώς απέναντι από τον πάγκο μας «φίλαθλοί» σας από το πρώτο λεπτό έβριζαν και χυδαιολογούσαν εναντίον του προπονητή μας. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου και επικεντρωθήκαμε στον αγώνα και μόνο.

Ακολούθησε η επίθεση ολόκληρου του πάγκου σας, προς τον δικό μας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο επόπτης και κάποιοι ψυχραιμότεροι συγκράτησαν την κατάσταση. Δεχτήκαμε επίθεση από φιλάθλους σας πίσω ακριβώς από τον πάγκο μας. Χτυπούσαν, έβριζαν και προσπαθούσαν απλώνοντας τα χέρια να μας πιάσουν. Δεν νομίζω ότι ήθελαν να μας χαϊδέψουν. Εκεί λοιπόν αντέδρασε ο παίχτης μας Νακόπουλος. Κακώς, και αποβλήθηκε όπως ορίζει ο κανονισμός. Αλλά και αυτός άνθρωπος είναι.

Σε μας αυτός ο παράγοντας δεν ισχύει, παρά μόνο για εσάς. Εμείς είμαστε οι απολίτιστοι που μένουμε στα βουνά. Δεν πρόσεξες όμως την προσπάθεια όλου του πάγκου μας και τη δική μου προσωπικά, να τον συγκρατήσουμε. Αυτά δεν τα είδες. «Η αντικειμενικότητα» που ευαγγελίζεστε σταματάει στον πάγκο σας. Εγώ εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα σας. Να πάει όσο ψηλά μπορεί. Άλλωστε  το τόνισε και ο προπονητής σας: «Εμείς θα πάμε ψηλά… Εσείς θα μείνετε εδώ…»

Ξέχασα ο προπονητής σας πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, έπιανε στην κερκίδα  ανθρώπους και τους έλεγε να μη βάλουμε «πλαστούς» παίχτες.

Ποιος σας είπε ότι η ομάδα μας καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές; Και έρχομαι στο τελευταίο . Την ιστορία μου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υπηρετώ από ιδρύσεως του συλλόγου εδώ και 32 χρόνια, το ήθος, την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δεν επιτρέπω  σε κανέναν να την σπιλώνουν. Όσο για την επαγγελματική μου διαδρομή, κρίθηκα και κρίνομαι καθημερινά και έχω καταξιωθεί στις συνειδήσεις των παιδιών που πέρασαν από τα χέρια μου. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου ούτε να χυδαιολογώ, ούτε να βρίζω και αυτό προσπαθώ, με τους συνεργάτες μου, όσο μπορώ να το περάσω στους παίχτες μας. Η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από μικρά παιδιά με ήθος και αγωνιστική άμυλα. Προσπαθούν να μένουν στο αγωνιστικό κομμάτι και να πρωταγωνιστούν εντός των γηπέδων.

Ο Χρήστος Βουδούρης, παλιός συμμαθητής, θα περίμενα να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Το «φίλε» για μένα έχει μεγάλη αξία και δεν το απαξιώνω με ύβρεις  και συκοφαντίες. Γι αυτό απαιτώ να ανακαλέσεις.

Υ.Γ. 1
Αυτά που αναφέρω μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα, πρέπει όμως να τελειώνουν εντός του αγωνιστικού χώρου με τη λήξη του αγώνα και να μη κάνουμε την τρίχα τριχιά και να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

Υ.Γ. 2 
 Ο προπονητής  κ. Δασκαλάκης, τον  όποιο τιμώ και εκτιμώ και έχω βρεθεί παρά πολλές φόρες αντίπαλος εντός των γηπέδων έκανε και κάνει νομίζω τα καλύτερα για την ομάδα του. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.

Υ.Γ. 3
Ο κ. Χρήστος Μποζίνης, ο οποίος βοηθάει εδώ και χρόνια την ομάδα μας, σαν ποδοσφαίρισης  και σαν προπονητής, και τον ευχαριστούμε γι αυτό, είναι ένας αυθεντικός και ακέραιος χαρακτήρας.

Υ.Γ. 4
Όσο  για τους προγόνους μας είμαστε περήφανοι γιατί μας δίδαξαν αξίες και ιδανικά με αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα. Κατάφεραν τα βουνά να τα κάνουν παραγωγικό τόπο  κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν  επιτρέπω λοιπόν να αναφέρεται κανείς απαξιώτικα γι  αυτούς. Άθελα σου, θέλω να πιστεύω, έκανες ΦΑΟΥΛ, και τεντώνεις  επικίνδυνα το σχοινί.

Τάσος Μωυσίδης

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

1 Σχόλια για το: "Απάντηση του Τάσο Μωυσίδη στον Χρήστο Βουδούρη"

 1. Αργία μήτηρ πάσης κακίας, έλεγαν, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι

   

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης