Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το "μονοπάτι των πηγών" στο Γιαννακοχώρι [pic]

Αναρτήθηκε από SavSidir On 8:22 μ.μ.
Μετά από τέσσερις αναβολές, λόγω βροχών, έγινε η διάνοιξη, η φροντίδα και η πορεία στο "μονοπάτι των πηγών", που ευτύχησε να γεμίσει με φωνές, βήματα, καθαρότητες και αγάπες τριάντα επισκεπτών φυσιολατρών από Νάουσα, Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Επισκοπή...
Το έμπα του Γιαννακοχωρίου πλήθυνε κι ομόρφυνε την περασμένη Κυριακή και περιμένει, πλέον, τους λάτρεις της πεζοπορίας γης και ουρανού.

Στο "μονοπάτι των πηγών", μήκους 1.200 μέτρων, συναντούμε τρεις πηγές, που, μισό αιώνα πριν, ξεδιψούσαν, το Γιαννακοχώρι: η "Γκούρε" - "Γκούρα" - "Γκιούρα", η "Άνω Γκούρε" και του "Μάινου". Ανάμεσά τους δυο πανέμορφες και άγνωστες - στους περισσότερους - λίμνες, που εντυπωσιάζουν αυτούς που τις "ανακαλύπτουν".

Προχωρώντας, συναντούμε το σημερινό υδραγωγείο του Γιαννακοχωρίου, με τις ποτίστρες του και τις πέτρινες αλατιέρες για τα ζα. Το μονοπάτι, σημαδεμένο από κόκκινη μπογιά σε δύσκολα περάσματα, από ανθρώπους που νοιάστηκαν γι' αυτό, οδηγεί τους περιπατητές στην κορυφή του λόφου "Καραούλι", σε υψόμετρο 570 μέτρων. Ο επισκέπτης, μετά από πορεία 3.200 μέτρων, μένει άναυδος από τις θέες και τις θεές της ομορφιάς, δυτικά ως το Βέρμιο και ανατολικά ως το Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, θέες με τις χάρες και τις αναπνοές όλου του κόσμου.

Το "μονοπάτι των πηγών" με τα νερά, τα αυλάκια, τις λίμνες, τα γεφυράκια, τα σκιερά και ολόδροσα μέρη του, φανερά ή κρυμμένα, μας περιμένουν με υποδοχές και οδηγήσεις στις μαγικές υποσχέσεις της φύσης. Έτσι, το Γιαννακοχώρι, μαζί με τη ζωντανή και πλούσια βιβλιοθήκη του, το φαράγγι της Κράστας και άλλες ομορφιές ολόγυρα, αναδεικνύεται σε σπουδαίο προορισμό για εξαίσιες πορείες στη φύση, που δυναμώνουν φιλίες και ποίηση.

Το "μονοπάτι των πηγών" θα μας ακολουθεί κάθε εποχή και κάθε τόσο ξεδιψώντας...
Ηλίας Τσέχος


Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Το "μονοπάτι των πηγών" στο Γιαννακοχώρι [pic]"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης