Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Μια πολύ όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοχωρίου, την Παρασκευή 17 Μαΐου, με αφορμή την ημέρα της Ποντιακής Γενοκτονίας...

Ο Σύλλογος γονέων ετοίμασε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό της διαδρομής Τραπεζούντα- Ροδοχώρι, που προβλήθηκε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ως πρόλογος της θεατρικής παράστασης με θέμα: «Στιγμές από την καθημερινή ζωή των προσφύγων τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους στο Ροδοχώρι».

Το θεατρικό έργο έγραψε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης και η Χαρούλα Σπινθηροπούλου, τη σκηνοθετική του επιμέλεια και την εκμάθηση των ρόλων είχαν ο Παναγιώτης και οι δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου, Θωμαή Γιαννακοπούλου και Εύα Βλάχου. Το έργο βασίστηκε στην εργασία που είχε ανατεθεί από τις δασκάλες στα παιδιά, σχετικά με τα επαγγέλματα που υπήρχαν στο χωριό τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης των παππούδων μας στο Ροδοχώρι. Και το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και κυρίως ότι με συλλογική δουλειά μπορούν να γίνουν θαύματα.

Τα παιδιά του Δημοτικού έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, δουλεύοντας συλλογικά σε μια παράσταση που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, απογόνους των πρώτων κατοίκων.

Τα μικρότερα παιδιά του Νηπιαγωγείου με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μαρίας, στο ίδιο κλίμα έφτιαξαν υπέροχες κούκλες με τους επαγγελματίες που υπήρχαν στο χωριό και ένα σχετικό λεύκωμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς για την εκδήλωση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σχολικό θεατρικό...
Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Σχολικό θεατρικό "Στιγμές από την καθημερινή ζωή των προσφύγων τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους στο Ροδοχώρι" [pic&vid]"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης