Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙΑ
Σε οπωρώνες με σημαντικές προσβολές από τους μύκητες, συστήνεται ψεκασμός του φυλλώματος των δέντρων με ουρία ή με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο μυκητοκτόνο στην υψηλότερη συνιστώμενη δόση...
Εναλλακτικά, συστήνεται αργότερα ανάλογος ψεκασμός όταν πέσουν τα φύλλα στο έδαφος με χαλκούχα σκευάσματα.

ΣΕΠΤΟΡΙΩΣΗ
Τα προτεινώμενα μέτρα κατά του φουζικλαδίου, επαρκούν και για τον περιορισμό των αρχικών μολυσμάτων του μύκητα της σεπτορίωσης.

ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ  ΚΑΨΙΜΟ
Στις περιοχές που υπάρχει η ασθένεια και για προληπτικούς λόγους, συνιστάται ψεκασμός των οπωρώνων στην αρχή και στο τέλος  της πτώσης των φύλλων με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο  χαλκούχο σκεύασμα. Επιπλέον, στους οπωρώνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από το βακτήριο, συνιστάται η λήψη  σειράς καλλιεργητικών  μέτρων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της ασθένειας όπως:

 1. Εκρίζωση  και άμεση καύση των δέντρων που έχουν προσβληθεί στον κορμό ή στους άλλους βραχίονες  και σε απόσταση  μικρότερη των 50εκ. από τον κορμό.
 2. Αφαίρεση και άμεση καύση όλων των προσβεβλημένων κλαδίσκων, κλάδων και βραχιόνων μαζί με υγιές τμήμα μήκους  τουλάχιστον  30-60εκ.

Τα ανωτέρω καλλιεργητικά μέτρα πρέπει  να διενεργούνται με ξηρό καιρό και δεν θα πρέπει να συνδυάζονται  αυτήν την εποχή με το χειμερινό κλάδεμα. Οι τομές αφαίρεσης  των προσβολών πρέπει απαραίτητα να προστατεύονται  με κατάλληλα σκευάσματα και είναι αναγκαία η απολύμανση  των κλαδευτικών εργαλείων μετά από κάθε τομή, σε διάλυμα χλωρίνης 10%.

ΣΕΖΙΑ
Για την καταπολέμηση του εντόμου, το οποίο την περίοδο αυτή  βρίσκεται στο στάδιο της προνύμφης, συστήνεται επέμβαση στον κορμό και στην βάση των βραχιόνων των δέντρων ,όπου κυρίως εντοπίζονται οι προσβολές, με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο μεγάλης υπολειμματικής διάρκειας  ή  με  μίγμα ορυκτέλαιου και ενός επιτρεπόμενου  για την καλλιέργεια οργανοφωσφορούχου  εντομοκτόνου. Στο πλαίσιο της μείωσης του πληθυσμού του εντόμου, οι ξεροί και εξασθενημένοι λόγω της προσβολής κλάδοι πρέπει να αφαιρούνται προσεκτικά και να καίγονται.

ΚΟΚΚΟΕΙΔΗ(Σαν Ζοζέ, Παρλατόρια)
Σε οπωρώνες στους οποίους παρατηρήθηκαν προσβολές κοκκοειδών, συστήνεται κατά την διάρκεια του χειμώνα αφαίρεση και καύση των ξερών και εξασθενημένων τμημάτων των δέντρων και γενικά όλων όσων έχουν πυκνό πληθυσμό εντόμων. Επιπλέον στο διάστημα από την πτώση των φύλλων και πριν το φούσκωμα των οφθαλμών, θεωρείται αναγκαίος  ένας ψεκασμός με κατάλληλο ορυκτέλαιο  ή με μίγμα ορυκτέλαιου  και κατάλληλου οργανοφωσφορούχου  εντομοκτόνου. Ο χειμερινός αυτός ψεκασμός  θανατώνει επίσης χειμερινά αυγά αφίδων και ακάρεων.

ΨΥΛΛΑ  ΑΧΛΑΔΙΑΣ
Σε οπωρώνες αχλαδιάς με έντονη προσβολή  και υψηλούς πληθυσμούς του εντόμου  συστήνεται επέμβαση  την περίοδο αυτήν εναντίον των διαχειμαζόντων ενηλίκων του εντόμου με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο πυρεθροειδές  εντομοκτόνο.

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Οδηγία φυτοπροστασίας για Αχλάδια και μήλα από την AGROEXELIXIS"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης