Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Σωματείου παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ...

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Βυζαντινή χορωδία του Αγίου Ιωάννη του Κουκουζέλη την οποία διηύθυνε ο Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης. Στη συνέχεια ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Δρ. Θεοδόσιος Κυριακίδης σκιαγράφησε την ιστορία της Μονής Περιστερεώτα στον Πόντο. Ο λογοτέχνης Κώστας Διαμαντίδης απήγγειλε αποσπάσματα από την «Καμπάνα του Πόντου», έργο του Φίλωνα Κτενίδη, ενώ ο Κώστας Θεοδοσιάδης τραγούδησε ένα μακρόσυρτο παραδοσιακό σκοπό (μακρύν καϊτέ).

Οι παραδοσιακοί χοροί Γαλλίαινας παρουσιάστηκαν από τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Πρασινάδας «Οι Ακρίτες», ενώ για τη Μονή και το Σωματείο στην Ελλάδα, για τα 50 Χρόνια δράσης και προσφοράς μίλησε ο Δρ Κυριάκος Χατζηκυριακίδης. Ο Καλλιτεχνικός Χορευτικός Όμιλος «Πύρριχος» απέδωσε τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα με τη συνοδεία της λύρας του Κώστα Σιαμίδη

Στο σημείο εκείνο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Σωματείου με τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και συγκεκριμένα η δημιουργία της νέας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας. Για τη συνεργασία μίλησε ο γενικός διευθυντής κ. Μιχάλης Μαθιουλάκης, ενώ οι σπουδαστές του ΙΕΚ παρουσίασαν στο κοινό της εκδήλωσης τη νέα ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης χόρεψε τον παραδοσιακό χορό Σέρρα. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικού δώρου στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, το οποίο ήταν μια αναμνηστική πολυτελής κασετίνα με έξι ασημένια αντίγραφα νομισμάτων των Μεγάλων Κομνηνών της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας. Κλείνοντας την εκδήλωση η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Με την ενταύθα παρουσίαν μας τιμώμεν την μακραίωνα και πολυποίκιλον προσφοράν της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα εις την Μητέρα Εκκλησίαν, εις την παιδείαν αυτής, εις το φιλανθρωπικόν και κοινωνικόν έργον της, εις την πνευματικήν καθοδήγησιν του ποιμνίου, αλλά τιμώμεν και την συνέχισην της μαρτυρίας αυτής υπό του ιδρυθέντος υπό του αειμνήστου φιλοπάτριδος δικηγόρου Χαραλάμπους Κιαγχίδη και των ολίγων συνεργατών του ομώνυμου Σωματείου σας, το οποίον εξειλίχθη συν τω χρόνω... εις κέντρον πολιτισμού» και κατέληξε λέγοντας ότι «ο Πατριαρχικός λόγος, επί τη πεντηκοστή επετείω του Σωματείου σας είναι συγχαρητήριος και ευχαριστήριος...»

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη, πλήθος μητροπολιτών, επισκόπων και ιερέων, εκπρόσωποι της πολιτείας, του στρατού και των σωμάτων προστασίας του πολίτη καθώς και εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών. Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας κ. Ιωάννης (Ιβάν) Σαββίδης.Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων του σωματείου Άγ. Γεώργιος Περιστερεώτας"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης