Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο τελευταίος μήνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο μήνας των εκδηλώσεων για τον Πολιτιστικό σύλλογο Ροδοχωρίου, και αυτό διότι πραγματοποίησε δύο μεγάλες εκδηλώσεις σε δέκα μέρες...

Η πρώτη εκδήλωση στις 21 Δεκεμβρίου έγινε στο Δημοτικό θέατρο Νάουσας, δύσκολο εγχείρημα αν σκεφτεί κανείς ότι μια χούφτα πόντιοι απ’ το Ροδοχώρι κατέβηκαν στη Νάουσα και ανέβασαν μια δύσκολη και πρωτότυπη παράσταση, η οποία απέσπασε μάλιστα πάρα πολύ θετικά σχόλια, «ανάγκασε» πολύ κόσμο που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Ποντιακό πολιτισμό ή το Ροδοχώρι να μιλάει με πολύ κολακευτικά  λόγια.

Η δεύτερη εκδήλωση είναι οι Μωμόγεροι, πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά και όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος σίγουρα είναι ποιο εύκολη οργανωτικά γιατί μερικά πράγματα γίνονται αυτόματα, αλλά και γιατί η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού είναι μεγάλη.

Εδώ θέλω να τονίσω την επιτυχία των δύο εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο σύλλογος, που δεν είναι καθόλου τυχαίος, για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία συνέβαλλαν πολλοί παράγοντες, ο βασικός όμως κατά την άποψή μου είναι η αγάπη των παιδιών που ασχολούνται με τον σύλλογο και ότι πρεσβεύει (τον πολιτισμό και την διαιώνιση της παράδοσης της ποντιακής μας κληρονομιάς).

Είναι μια παρέα παιδιά που τους αρέσει αυτό που κάνουν, το κάνουν με ανιδιοτέλεια και μεράκι προσπαθώντας να αναδείξουν τον τόπο τους και την καταγωγή τους, ποτέ δε διεκδικήσαν το αλάνθαστο, μάλιστα έχουν ακούσει και πολλές κριτικές, άλλες καλοπροαίρετες και άλλες όχι.

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι προσωπικά δικά μου βίντεο και δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο, είναι από τις ετοιμασίες του συλλόγου για την αναβίωση των Μωμόγερων που προσπαθούν να δείξουν με χιουμοριστικό τρόπο πως αντιμετώπισαν τα παιδιά του συλλόγου αλλά και οι κάτοικοι την αναβίωση του δρώμενου.
Σάββας Σιδηρόπουλος

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Οι προετοιμασία του συλλόγου για τους μωμόγερους με τον χιουμοριστικό μάτι του Savsidir [vid]"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης