Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν...
Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.
Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου, γι’ αυτό και οι προβλέψεις ξεκινάνε πάντα από τον μήνα Σεπτέμβριο.
Εμείς σας παρουσιάζουμε τα ημερομήνια όπως καταγράφηκαν από τους Γ.Παπαδόπουλο και Κ.Σκεντερίδη από το Ροδοχώρι για το Ροδοχωρίτης.


Σεπτέμβριος:
Πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχουμε ψιλοβροχούλες, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή, ο υπόλοιπος Σεπτέμβριος θα είναι καλός με ανεβασμένες θερμοκρασίες, κατά τις 20-25 του μήνα θα έχουμε πυκνή συννεφιά.

Οκτώβριος:
Ίδιος με τον Σεπτέμβριο με μικρή πιθανότητα βροχής.

Νοέμβριος:
Καλός ο καιρός με ανεβασμένες θερμοκρασίες για την εποχή, μετά τις 20 πιθανότητα βροχής αι ψύχρα.

Δεκέμβριος:
Έως τις 13 του μήνα θα έχουμε ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο, από τις 14 μπαίνουμε στον χειμώνα, χαλάει ο καιρός πέφτει η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα και κατά τις 18 του μήνα περιμένουμε τα πρώτα χιόνια στο Ροδοχώρι. Ο υπόλοιπος Δεκέμβριος θα κλείσει με πολύ κρύο.

Ιανουάριος:
Απ’ ότι φαίνεται μπαίνουμε στον Χειμώνα για τα καλά άστατος καιρός με παγωνιές και χιονόπτωση μετά τις 15 του μήνα, από τις 25 καλοσορίζουμε τις Αλκυονίδες ημέρα έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Φεβρουάριος:
από τις 5 του μήνα και μετά άστατος καιρός με πολλές βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται οριακά στο 0

Μάρτιος:
Έως τις 10 του μήνα καλός για την εποχή, θυμίζει ότι μπαίνουμε στην άνοιξη 15-20 βαθμούς κελσίου. Από τις 11 και μετά χαλάει ο καιρός με βροχοπτώσεις και λίγα χιόνια, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Απρίλιος:
Οι τελευταίες ημέρες του Μαρτίου θα ακολουθήσουν μέχρι τις πρώτες 15 μέρες του Απρίλη, το δεύτερο 15ήμερο του Απρίλη θα ανέβει και πάλι η θερμοκρασία, λίγες πιθανότητες βροχής.

Μάιος:
Μπαίνει για τα καλά η Άνοιξη με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια, κάποιες μπόρες μετά τις 20 του μήνα.

Ιούνιος:
Πρώτος μήνα του καλοκαιριού και το νιώθουμε από την πρώτη μέρα θερμοκρασίες αρκετά υψηλές και ελάχιστη πιθανότητα βροχής μετά τις 20 του μήνα.

Ιούλιος:
Καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες έως λίγο μετά τα μέσα του μήνα από τις 20 και μετά μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αύγουστος:
Ξεκινάει με χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία αλλά μετά τον 15Αύγουστο επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Ακολουθήστε το Ροδοχωρίτης στο facebook

0 Σχόλια για το: "Ημερομήνια 2016-2017 για το Ροδοχώρι και τη γύρο περιοχή"

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε επώνυμα και με ελληνικούς χαρακτήρες.
Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.

Ανώνυμα σχόλια ή με διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

  Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται πληροφορίες για το χωριό μας. Γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, δραστηριότητες διαφόρων φορέων, ομάδων ή και μεμονωμένων ανθρώπων του χωριού.

  Η σελίδα αυτή έχει ανοίξει για όλους εμάς. Όλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν, να διαμαρτυρηθούν και τέλος πάντων να προτείνουν κάτι.

  Δεν υπάρχει υστεροβουλία, μόνο ανιδιοτέλεια. Αυτήν την προσπάθεια την κάνουν κάποιοι (δεν έχει σημασία ποιοι) για να συμμετέχουν όλοι (και όλοι έχουν σημασία!).

  Μία προσπάθεια με μεράκι από τους ανθρώπους του Χωριού για το χωριό και όχι μόνο.

  Και όπως θα έλεγε και ο λεγεωνάριος…
  ολάν σ’ αούτο το χωρίον ολ’ παλαλοί είναι ρε παιδί μου!…

  Επικοινωνήστε με το Ροδοχωρίτης στο:

  Image Hosted by ImageShack.us


  NewsLetter Ροδοχωρίτης

  Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Ροδοχωρίου και όχι μόνο στο Email σας

  Γράψτε εδώ το Email σας:

  Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας

  Παρακολουθήστε μας στο youtube
  Ο Καιρός στο Ροδοχώρι

  Αρχειοθήκη ιστολογίου

  Ροδοχωρίτης